09. oktober 2017: IMS, Akland

Dette ble en meget interessant kveld hos et stort og veldrevet firma. Klubben var invitert opp av daglig leder Roy Langseth, men dessverre var han denne kvelden opptatt på annet hold. Dermed var det Leo Larsen som tok oss i mot og ledet omvisningen på en utmerket måte.

Omvisningen begynte i sveisehallen der vi fikk se imponerende størrelser av dørblader og karmer. Deres hovedprodukt er brannsikre- og vanntette dører til båter og oljeplattformer. Produksjonen kunne variere fra 400 til 1100 dører pr år, i 2017 ville ca 800 bli levert. Videre gikk ferden gjennom lakkboksen, uten at noen av oss tok farge av det. Her var 2 lakkbokser, 1 sandblåsingsboks og et "tørkeskap".

I den stor monteringshallen foregikk all montasje. Hadde investert i egen brannovn for testing, alle dører ble nøye testet. Tidligere måtte dørene sendes til Sintef, Trondheim for testing. Gjorde også mye maskinering , mange ulike bedrifter kjøpte tjenester fra IMS på dette området. Fikk også se en Robot-celle i aksjon, den dreide og freset produkter med presisjon, imponerende.

Ikke mindre imponerende var Laserhallen, og her fikk vi se en av de to maskinene i aksjon, også her presisjon og fart. Den første lasermaskinen var tatt i bruk i 2006, den nyeste i 2008. Etter en meget interessant omvisning ble vi samlet i kantinen der det ble servert kaffe og nybakt kake. Leo Larsen fortalte da litt mer om bedriften fra den ble startet opp av Rolf Nilsen i 1978. Han eide fortsatt 59% av aksjene, hans 4 sønner 10% hver og Roy Langseth 1%.


Mye har skjedd i årenes løp, ikke minst har bedriften gjort mange oppkjøp, det "best kjente" er vel Teamtec som ble kjøpt i 2012. Totale IMS-group omsetter for ca 630 mill.kr. På Akland jobbet der nå ca 130 personer, på avdelingen på Krana, Risør ca 30.

Avslutningsvis takket  president Knut for besøket og overrakte en vel fortjent vinflaske til Leo Larsen.

Oddvar Pedersen
Tvedestrand RK



04.SEPTEMBER 2017: Fjordhotellet, Tvedestrand

Vi møtte 26.stk. Derav 9 gjester.
Knut ønsket velkommen og informerte om dagens program.
Medlem Bjørn Walle, hadde bursdag og ble gratulert med en « kort versjon « av bursdags sangen. Videre hadde Ole Jacob 3. min. Der han delte ett dikt med oss som han hadde lært på realskolen. Diktet het Erling Skjalgsson. Vi ble
servert nydelig smørstekt rødspette med båtpoteter og grønnsaker.
Etter at middagen var fortært, fikk vi en presentasjon av Pål og kona som er direktør på hotellet. De overtok driften av hotellet etter mange negative artikler i lokalavisa, og hadde de første ukene med oversvømmelser og brannalarmer
som gikk, heisdører som låste seg og div. Men de kom seg gjennom dette og har opparbeidet seg til at det i dag er ett godt veldrevent hotell.
Af- gruppen har vært inne å leid til sine arbeidere. De fikk servert god gammeldags husmannskost i tre måneder og er kjempe fornøyd med hvordan hotellet har tatt i mot de, dette er veldig positivt for hotellet.

I sommer har hotellet utvidet sin kapasitet med Flytebryggen Pir 4. Den fikk de slept ned fra Kokkeriet i Sandefjord. Denne har vært en stor suksess for hotellet. Det er i sommer blitt servert 8000 matretter på hotellet og 1600 personer har leid rom noe driverne er veldig stolte av. Hotellet blir i dag drevet med positivitet, tilstedeværelse og nytenkning.
Driverne ser stadig på nye prosjekter de ønsker å starte med. Dette er bl.a. « Lei ett helt hotell» For eks. til konferanser og lignende.
De får i september, besøk av ett film team som skal bo på hotellet og filme og lage reportasjer. Driverne av hotellet ønsker og ser positivt på eventuelle konkurrenter innenfor bransjen og de ønsker mer liv å røre i nedre bydel.
Det var en fin presentasjon av hotellet vårt, og det var gøy å høre hva de dyktige driverne har klart å få til, og vi ønsker dem lykke til videre.


Vi fikk servert is og sjokoladesaus til dessert før president Knut S. informerte om oppussingsprosjektet av kjelleren. Arne B. er leder av komiteen og har lagt en plan for oppussingen som Knut S. delte med de tilstedeværende. Arne B. ønsket en leder til utsmykkings komiteen, Svein J. sa ja til dette. Arne og de andre medlemmene i komiteene fikk klarsignal til å kjøre igang prosjektet. Dette blir bra for klubben, takk til Arne B. og komiteen for flott planlegging. Møtet ble avsluttet ca. 21.


Line A.


26. september 2016: Bokhotellet, Gjeving 

Gjester (utenom ledsagere):
May-Lill Skjeggedal (Hotellsjef, Bokhotellet),
Inger Ekedal (Risøya), Fred og Sissel Schwabe-Hansen (Risør/Lyngør).
Fremmøte: 80 prosent,

Presidenten åpnet møtet og ønsket alle velkommen.
Orientering om Bokhotellet v/ hotellsjef May-Lill Skjeggedal

Hotellet ble etablert som bokhotell i 1999. Kapasitet 90 til 130 gjester.Største eier er Hussain Afeef. Ellers er eierskapet fordelt på mange mindre eiere. Erfaring så langt har vist at merkevaren Bokhotell har bidratt positivt til å markedsføre hotellet og gjøre det kjent.I tillegg til sommergjester, arrangeres mange private arrangementer på hotellet gjennom hele året.Hans Olav Lalums krimfestival arrangeres vanligvis i februar. Litteraturfestivalen, «Bokstavelig Talt«, arrangeres vanligvis i mai.

Virksomheten totalt har bra belegg og økonomien er tilfredsstillende.

Møtet ble avsluttet med bevertning og hyggelig sosialt samvær.

K.S


14. mars 2016: Othecos, Tvedestrand 

Fremmøtte: 16 medlemmer og 3 gjester

På Tenk-senteret ble vi tatt i mot av Tor Arne og Nils Christian Mathisen. Anne Grethe Hauge sørget for bevertning.

Tenk-senteret består av 8 bedrifter med 12ansatte på fulltid og disse er:

  • Mac & type design AS, grafisk design og typografi
    TDS, Tvedestrand distribusjonsselskap. De har 5 biler som kjører hver dag, men 12 biler i sving på mandager. Kjører for: Jetpak, godt levert, Adams matkasse, Mekonomen m.fl.
  • Tahas, Tor Arne Hauge AS
  • Tahas Eiendom AS
  • Tenk eiendom AS
  • Otechos AS
  • Pipeotech AS
  • Tenk innovative Lab

Tenk-senteret ønsker å være ledende innenfor teknologi og innovasjon i Tvedestrand, region og på sikt enda større. De er godt på vei.
Bakgrunn for senteret var Tvedestrand næringshage, der Tor Arne Hauge var med fra starten. Nå er de etablert som Tenk-senteret og siste skudd på stammen for senteret er Tenk innovative Lab. En smeltedigel innenfor teknologi.
Tor Arne Hauge fortalte ivrig om Otechos produkter, de har flere patenterte produkter. Deres flensepumper som vel er grunnproduktet, deres forbrenningsmotor for gass ( CRteknologi) deres metalliske pakning (delta v-seal) og deres eget testutstyr for pakningen da det ikke fantes. Også denne patentert.






Otechos har fått midler fra innovasjon Norge og de har og fått teknologiens Oscar. Deres teknologier er under vurdering hos atlas coopco i Antwerpen i dag. Dette er en fjær i hatten.

Recardo i England er neste steg, her jobbes det med avtaler i dag. Forbrenningsovnen er på vei inn hos dem. I England har det etablert seg under navnet Otechos engines. Den er enrgikompakt og 20 prosent billige i drift en andre, lite støy i forhold til andre. Recardo er ledende på motordesign og Tor Arne er stolt over at dem lot seg imponere over deres teknologi.
















Nissan tecnology vurderer dem også nå. Vi er vel ikke klar over hvert stort dette egentlig er. I fra bitte lille Tvedestrand. De er spente på fremtiden og deres produkter.

Veien videre for dem er via Tenk Innovasjon Lab som står for forskning, utvikling og innovasjon. Etter foredraget fikk vi omvisning i lab'en deres hvor vi fikk sett de ulike produktene de har jobbet med. Det er ikke tvil om at Tor Arne og Tenk-senteret bidrar innenfor sitt felt.

Dette i bitte lille Tvedestrand.
Cecilie G.


18. MAI 2015: Den lille dyrehaGe, Brokelandsheia


Rotaryklubben i Tvedestrand er hvert år på en 2 – 3 bedriftsbesøk, i egen kommune eller i nabokommunene.  Nå i mai gikk turen til Gjerstad, nærmere bestemt til ”Den lille Dyrehage” på Brokelandsheia.

Vi ble møtt av en av de unge gründerne, Terje Jensen, som både fortalte litt om parkens historie og også var kveldens omviser.

Parken ble åpnet i 2009 etter 6 år med papirarbeid for å få i orden de nødvendige tillatelsene. Det startet med en reptilpark som der er svært få av i Norge. I tillegg til reptiler ble det en liten dyrepark med små aper og et par krokodiller.

Norges største regnskog

Det ble utvidelser etter hvert og i 2012 ble Norges største regnskog åpnet, et areal på ca 1.200 m2. Regnskogen er det beste miljøet for dyrene og det er plantet over 2000 planter og trær. Dette er en ung skog som vil forandre seg fra uke til uke. Et stort mangfold av dyr lever fritt i Regnskogen og etter hvert som skogen vokser, flytter det inn flere dyr.


Ingen av rotarys medlemmer frøs der inne, temperaturen og luftfuktigheten var høy, i tillegg til at det regner flere ganger hver dag.  Det dugget virkelig  godt på briller og kameralinser der inne.

  

Vandret fritt

De fleste av dyrene vandret fritt og det var opplevelse å være der inne med dyr på alle kanter.  Her var Lemur, noen små apekatter. Videre en svart liten apekatt, Springtamarinen som er å finne nord i Sør Amerika. Vi traff også på verdens minste apekatt, Dvergsilk apen, den var bare en ”neve stor”, men veldig tillitsfull og nysgjerrig. Slanger var der mange av, den største var en Anakonda – og den gikk ikke løs – den var over 5 meter lang og veide nesten 90 kilo. Men de av rotarymedlemmne som ville fikk også føle nærhet til slanger. Flere forsøkte seg og de fleste synes ikke det var altfor skummelt. Det var en Kongepyton, kvelerslager de fikk teste seg på, en flott skapning, men akkurat dette eksemplaret var ikke så altfor stor – og godt var det !

Parkens krokodille var også godt sikret for publikum, det var en Cuba krokodille, men den var svært rolig denne kvelden.

For mange av klubbens medlemmer var dett første besøket i ”Den lille Dyrehagen”, men stedet var virkelig verdt et besøk. Ligger jo like ved E-18 og vi kan trygt anbefale andre medlemmer, spesielt de med barn, å ta seg en god pause på Brokelandsheia.


 




En stor Grønn Iguan hadde slått seg til ro for kvelden på rekkverket. Et riktig prakteksemplar.

Oddvar Pedersen
Tvedestrand RK



16. februar 2015: Fjordsenteret AS, Sagesund

  

  

Daglig leder Willy Thorbjørnsen tok oss i mot, og gav oss en god orientering om historien,

driften nå og planene fremover for Fjordsenteret AS.
Willy guidet oss videre rundt på hele anlegget, inklusive de tre store opplagshallene på Eidbo-myra.
Vi takker Willy for et interessant og fint besøk på Fjordsenteret AS

HN
 


 

 

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Rotarykjelleren,
Adresse: Hotellkleiva 2
Postnummer: 4900
Sted: Tvedestrand
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 18:30
Møtespråk: no

 

Møtearkiv fra
før August 2022



rotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...