NYHETER / HONNØRFEST PÅ RÅDHUSETROTARYS EGNE TRUBADURER MÅTTE TRÅ TIL PÅ HONNØRFESTEN - 3. april 2017

Like sikkert  som våren kommer i april, like sikkert er det at den lokale rotary klubben i Tvedestrand inviterer byens ”eldre garde” til en hyggelig aften i byens storstue, Rådhuset. Og mandag kveld denne uken fant årets honnørfest sted. Og at tilstelningen blir satt pris på er det ingen tvil om, tilstrømningen er meget god hvert eneste år.


Tradisjonelt opplegg
Årets festgeneral, Geir Nylen, ønsket velkommen for deretter å gi ordet til klubbens president Ragnar Lofstad. Han fortalte litt om klubbens virke og oppgaver, deretter gikk kvelden videre i et tradisjonelt mønster. Praten gikk livlig og høylydt rundt de mange bordene, den grønnes sal på rådhuset var nesten fylt til siste stol. Det ble servert deilige snitter og masse god kake, tror absolutt ingen gikk sultne fra rådhuset denne kvelden.

Klubbens egne trubadurer måtte i ilden
Underholdning var der også, men her måtte det en endring til i siste øyeblikk. I år skulle Strannakoret står for underholdningen men kun få timer før festen skulle begynne fikk klubben en telefon at de dessverre ikke kunne stille da dirigenten var blitt syk. Dette skapte litt panikk i festkomiteen, hva gjør man nå ?  Men heldigvis har klubben noen flinke trubadurer i egne rekker. Det ble straks satt i gang med litt prøver og forberedelser. Tor Erik Nævestad og Geir Nylen, begge med gitarer, sang og underholdt og fikk hele forsamlingen med på flere allsanger. Dette ble virkelig vellykket, her var det slett ingen grunn til panikk.  I tillegg sang og spilte Sven Inge Marcussen to-tre sanger. Han har sunget ved flere andre anledninger og  imponerte nok en gang alle med sin flotte og kraftfulle stemme.

Det ble konkurranse og utdeling av flotte blomsterbuketter, bl.a til eldste dame og eldste herre. Blant herrene var Knut Ausel den eldste, men aller eldst, med sine 98 år, var ”hele Lyngørs” Mette Ellingsen. Fra Lyngør i båt, til Tvedestrand og retur sent på kvelden, det er virkelig imponerende, 98 år gammel. Etter drøye to timer var årets honnørfest over, med vær sikker, Rotaryklubben kommer med ny invitasjon neste vår.

Oddvar Pedersen
Tvedestrand RKHYGGELIG HONNØRFEST PÅ RÅDHUSET - 25. april 2016

Rådhus salen var nesten fylt til siste stol da president Olaf Jørg Hafredal ønsket velkommen til Rotarys  tradisjonelle honnørfest i byens storstue. I mer enn 40 år har klubben arrangert denne honnørfesten for byens ”eldre garde” og at den fortsatt er populær viser den gode oppslutningen hvert eneste år.

Så var det klart for bløtkake. Her er det Olav Sundsdal som blir servert. Ikke noe å si på konsentrasjonen til rotarydamene Kristin Reksten og Brita Tosseviken.

Tradisjonelt mønster
Gjennomføringen av honnørfesten følger også et etter hvert kjent mønster for de fleste av deltagerne. Her blir det servert – av klubbens egne medlemmer – deilige snitter og hjemmelagde, flotte kaker.  Allsangen er også populær og her stiller klubben med egne trubadurer, Tor Erik Nævestad og Geir Nylen. Konkurransen manglet heller ikke, i år var spørsmålet om hvor mange faste abonnenter Tvedestrandsposten hadde. Svarene varierte mye, men Ingeborg Ausel var aller best, hun var bare 75 abonnenter fra tallet vi hadde fått oppgitt fra redaktør Marianne Drivdal.

Kveldens underholdning stod frolendingen Sverre Risdal for. Det var et hyggelig bekjentskap, en riktig dyktig visesanger.

Kveldens underholdning stod frolendingen Sverre Risdal for. Han fikk smilene frem med sin visesang, mange av melodiene var godt kjente og da sang hele forsamlingen med. Han kom selvsagt også med noen gode frolandshistorier, da satt latteren løst. Blomster vanket det også, ikke bare til vinneren av konkurransen, men også til eldste dame og eldste herre. I år gikk blomsterbukettene til Lilli Syvertsen ( 95 år ) og Monrad Mosberg ( 97 år ).
Etter drøye to timer var det ubønnhørlig slutt, kveldens festgeneral Bjørn Walle takket t for fremmøte og kunne garantere at det ville bli i nytt arrangement våren 2017.

Oddvar Pedersen
Tvedestrand RK


Honnørfest på Rådhuset - Tvedestrand, 27. april 2015.

 

 

Rådhus salen var nesten fylt til siste stol når klubbens president Sven Inge Marcussen ønsket alle hjertelig velkommen.

I over 40 år har Rotary klubben arrangert denne honnørfesten for byens mer voksne befolkning og at den fortsatt er
populær viser den store oppslutningen de senere år. Og gjennomføringen er etter tradisjonelt mønster.
Her blir det servert deilige snitter og flotte kaker, allsangen er alltid populær, likedan den årlige konkurransen.
Dette året skulle de komme frem til befolkningen i Tvedestrand kommune etter sammenslåingen med Holt og Dypvåg i 1960.
Forslagene var mange og her var det store forskjeller ute og gikk. Men nærmest kom Bjørg Songe,
hun bommet kun med 30. ( Riktig svar 6432)

Kveldens underholdning stod trubaduren Kjell Morka for. Han fikk frem smilene med sin visesang og ikke minst latteren med
alle sine Gjerstad historier, noen litt på kanten, men de slo ekstra godt an !

Blomster vanket det også, tradisjonen tro ble det en flott bukett til eldste dame og eldste herre. I år tilfalt blomstene
Olav Sundsdal og Mette Ellingsen, sistnevnte hele 97 år og sprekere enn noen gang.

Etter drøye to timer var det ubønnhørlig slutt på årets honnørfest, men som Bjørn Walle sa avslutningsvis,
vi kommer tilbake med nytt arrangement i april 2016 – sees da !!

Oddvar Pedersen
Tvedestrand RK

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Rotarykjelleren,
Adresse: Hotellkleiva 2
Postnummer: 4900
Sted: Tvedestrand
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 18:30
Møtespråk: no

 

Klubbens møter:

Rikets tilstand

2023-01-30 18:30 - 19:30

Møtearkivrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...