NYHETER / DISTRIKTSKONFERANSE 2022

«Ungdommen – fremtidens fyrtårn»

D-2290 Distriktskonferanse september 2022

 

Tvedestrand Rotary arrangerte årets Distriktskonferanse for Distrikt 2290 første weekend i september.

Vårt kjære medlem Ole Joakim Devold har i flere perioder vært AG i vårt distrikt, men i 2020 ble det klart at han ville bli valgt som DG for 2022/23. Med dette fulgte også at Tvedestrand Rotaryklubb fikk utfordringen med å arrangere Distriktskonferansen i hans år.


Vår guvenør Ole J. Devold åpner konferansen på Tvedestrand nye videregårende skole.

Vi er en liten klubb, men ved hjelp av en god organisering, hvor vi delte inn medlemmene i en hovedkomité og flere underkomitéer var vi allerede 14 måneder før den store eventen i gang med første planleggingsfase. Etter hvert hadde hovedkomitéen ukentlige oppfølgingsmøter over Teams på nett, hvor en del av oppgavene ble delegert nedover til den enkelte underkomité. Budsjett ble satt opp, påmeldingsskjema utsendt, hotel og restauranter kontaktet og booket, program fastsatt og trykket, deltakerbevis laget, foredragsholdere engasjert, fakturaer utsendt etc etc.

Guvenør Ole J. Devold sammen med president Ellen Hertzberg i Tvedestrand RK

Mingling i den store flotte ankomsthallen i Tvedestrand VGS

Tvedestrand er en liten kommune med 6.000 innbyggere. Vi har riktignok 2 kjempefine hoteller her, men ingen av dem har kapasitet til de 116 fra 39 klubber og Distriktsledelsen som hadde meldt seg på konferansehelgen. Vår løsning på dette var å booke Clarion Hotel Tyholmen i nabo-byen Arendal, som ble fylt opp til randen av glade rotarianere 2.-4. september. Fredag kveld hadde vi en uformell felles middag på hotellet.

Lunchen ble avholdt i skolens foaje og ble levert av Vertshuset i Tvedestrand.

Konferansens tema var «Ungdommen – fremtidens fyrtårn», og for å linke dette på beste måte booket vi hele Tvedestrand Videregående Skole for lørdagens program. TVS er en nybygd fantastisk skole med plass til rundt 600 elever og med flere spennende linjer å velge mellom. Konferansens deltakere busset vi frem og tilbake, og lørdagens program var fullpakket med foredrag, bare avbrutt av en god lunsj servert for 150 mennesker som ble levert av en lokal restaurant.

Alle Ungdomsrepresentantene samlet på scenen i aulaen på skolen

Av foredragsholdere kan nevnes statsforvalter Gina Lund som snakket om det å være ung i Agder. Doktor Bodil Solberg hadde kalt sitt foredrag «Vår fremtid styres av barn/unges helse» mens professor Ernst Håkon Jahr holdt et foredrag om «Ungdommens talemål – språklig utvikling eller forfall». Alle kulturinnslagene var av unge lokale talenter, både med dans og sang. 


Samling i skolens flotte aula som har sitteplasser til ca 300 mennesker.

Lørdag kveld var vi samlet til en høytidelig Bankett på hotellet i Arendal, og konferansen fortsatte søndag formiddag og ble avsluttet med Årsmøte. Våre 23 medlemmer kunne, etter opprydding på skolen og hotellet, endelig puste ut, og ut fra de kommentarene vi fikk under helgen og i etterkant, kunne vi konkludere med at vi hadde klart oppgaven! Tusen takk til alle som deltok og bidro, og ikke minst til jobben som ble nedlagt av våre egne medlemmer!

 

Alle kulturinnslag var ved ungdommer fra Tvedestrand, her representert ved Lea Solfjeld, en kommende sangstjerne.

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Rotarykjelleren,
Adresse: Hotellkleiva 2
Postnummer: 4900
Sted: Tvedestrand
Land: NO
Møtedag: Mandag
Møtetid: 18:30
Møtespråk: no

 

Klubbens møter denne måneden

Ut i det blå

2024-06-17 18:30 - 19:30

Presidentskifte

2024-06-24 18:30 - 19:30

Møtearkiv fra
før August 2022rotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...